Spor tesisleri ve halı sahalar yaygınlaşmaya ve insanlar futbol oynamaya, özel bir ilgi göstermeye başladılar. Hal böyle olunca spor sahalarında sürekli artış meydana gelmektedir. Halı sahalar iki farklı biçimde yapılabilmektedir.
Bunlardan ilki açık halı sahalar, diğeri ise kapalı halı sahalardır. Özellikle soğuk ve yağışlı havaların çok fazla yaşandığı yerlerde, kapalı halı sahalar daha fazla tercih edilmektedir. Kapalı halı saha yapmak için neler yapılmalıdır ve işlemler hangi aşamada devam etmektedir, yazımızı okuyarak bilgilenebilirsiniz.
Alt Yapı İşlemleri Tamamlanmalıdır!
Öncelikle kapalı halı saha yapımı için alt yapı çalışmalarının yapılması gerekmektedir. Zeminin çökmemesi ve daha düzgün olabilmesi için, iyice sıkıştırılması ve üzerinden titreşimli silindirin geçmesi gerekir.Zemin sıfır koduna geldiğinde saha çevresine temel kazılmalı ve kalıplar yapılıp monte edilir.
Kalıpların içerisine demirler döşenmeli, drenaj için ise hatıl içerisinde PVC borular eklenmelidir. Böylelikle zemin üzerine su geldiğinde veya saha yıkandığında, üzerine gelen suyun boşaltılması sağlanmış olunur. Sonrasında beton hatıl oluşturularak iyice sıkıştırılır.
Demir Çelik İşlemlerinin Yapılması!
Çevre hatlın içine oyulan plakalar 4 metre yüksekliğinde borulara ilave edilmeli ve üst kısımlarına sac plakalarla sabitlenmelidir. Dikey boruların üstünden olan sac plakaların üst kısmına makaslar yerleştirilir ve makasların üzerine borular yatay biçimde sabitlenir. İstenilen yere borular kullanılarak menteşeli kapı ve saha direkleri yapılır. Kullanılan boruların özellikleri, projenin durumuna göre değişiklik gösterebilmektedir.
Tel Örgü ve File İşlemlerinin Yapılması!
Halı sahanın çevresi dikey ve yatay borularla çevreledikten sonra tel örgü ile çevrelenmelidir. Kullanılan borular daldırma galvanizli olmalıdır. Tel örgüler sahanın çevresine klemenslerle sabitlenmelidir. Kale fileleri 12 x 12 cm, saha yanları 15 x 15 cm olacak şekilde polyamid iplikten yapılan file ile kaplanabilmelidir.
Saha Zeminine Suni Çim Uygulanması
Zemine mıcır dökülmeli ıslatılarak üst kısmına ise keçe serilmelidir. Keçenin üst kısmına sentetik çim halı serilip ve özel yapıştırıcılarla ek yerleri görünmeyecek biçimde yapıştırılmalıdır. Zemin serme işlemi bittikten sonra saha çizgileri standartlara uygun olarak çizilmeli ve son olarak sahaya granül dolgu yapılmalıdır.
Kapalı Sahanın Tamamlanması
Aydınlatma işlemleri yapılmalıdır; üst kısımlarda özel olarak bırakılan borulara LED’ler yerleştirilmelidir. Sahanın tüm çevresi brandayla çevrilmelidir. Böylelikle bir kapalı sahanın yapımı tamamlanmış olmaktadır.
Kapalı halı saha yapmak tamamen uzmanlık gerektiren bir iş olduğu için emin ellere bırakılması gerekmektedir. Yüksek tutarlı bir yatırım olan sahadan uzun süre verim almak için işini doğru yapan bir firmayla çalışmanız gerekmektedir. Sahanın yapılacağı alanı belirlediyseniz, mutlaka öncesinde keşif yaptırarak detaylı fiyat çalışması isteyin.
Yapılacak halı saha suni çim in uzun ömürlü olmasını istiyorsanız, üretimi kaliteli olan ve tüm belgeleri alınmış firmaları tercih edebilirsiniz. Halı saha yatırımından güzel gelirler elde edebilirsiniz. Sizde halı saha yaptırmak istiyorsanız bizimle iletişime geçerek destek alabilirsiniz.