Şehirleşme arttıkça çocukların oynayacağı alanlar kısıtlı hale gelmektedir. Bu nedenle çocuk parklarının yapımı artmaya başlamıştır. Son zamanlarda oyun parklarına yatırım yapanların sayısı azımsanmayacak kadar fazladır. Park işletmeciliği hem çok zevkli, hem de oldukça kazançlıdır.
Çocuklarının enerjisini atmak isteyen veliler parklara yoğun ilgi gösterirler. Sosyalleşme aracı olan parklara, genelde alış veriş merkezlerinde sıklıkla rastlanmaktadır. Anneler ve babalar çocuklarını parka bırakarak güzel vakitler geçirirler. Çocuk oyun parkları çocukları eğlendirirken aileleri rahatlatır.
Çocuk oyun parklarını neredeyse tüm Alış Veriş Merkezleri’nde ve toplu yaşam alanlarında görmek mümkündür. Dilerseniz oyun parkını bağımsız alanlarda da kurdurabilirsiniz. Çocukların ilgisini çeken ve diğer çocuklarla kaynaşmasını sağlayan parkların işletmesi yapılırken, genelde saat hesabı yapılır. 15-30 dakikadan başlayan ücretler, 1-2-3 saatlik olarak devam eder. Oyun salonlarında, çocukların oynayabileceği oyuncaklar ve parkurlar mevcuttur. Genelde 3-10 yaş arası çocuklar bu parklara ilgi gösterirler.
Çocuk Oyun Parkı Kurmak İçin Ne Gerekir?
Kuracağınız parkın büyüklüğü, kullanacağınız oyuncakların ve materyallerin farklılığı, fiyatı tamamen değiştirmektedir. Oyun parkurlarına ve sayısına göre de fiyat değişiklik gösterir.
Çocukların sağlığına zarar vermeyen, zekâ-beden yapılarını geliştiren ve onları çok eğlendiren oyuncakları seçebilirsiniz. Parkı kuracağınız yerde çocuk sirkülasyonunun fazla olması çok önemlidir. Özellikle AVM’de bulunan çocuk oyun parkları, çok fazla iş yaparlar. Fakat çok fazla iş yapan bir mekânın kirası da her zaman yüksek olur. Sadece AVM içinde değil bahçesinde ve ya yakınında da oyun parkı kurabilirsiniz. Gezi ve aktivite alanlarının yakınlarında ve ya kalabalık şehir merkezlerinde, oyun parkı görmek mümkündür. Parkta çalışacak kişiler özenle seçilmeli ve sürekli gözlemlenmelidir. Her parkurda bir görevlinin olması, işlerin daha düzenli yürümesi anlamına gelir.
Çocuk Oyun Parklarında Nelere Dikkat Edilir?
- Çocukların güvenliği her şeyden önce gelmektedir. En başta güvenliği sağlamalısınız. Güvensiz bir yerde kimse çocuklarının oynamasını istemez.
- Parkın bütün sorumluluğu işletmeye ve çalışan personele aittir.
- Park ne kadar güvenli olsa da parkta oynayan çocuklar birbirlerine zarar verebilirler. Çalışanların parkta çocukları sürekli denetlemesi ve koruması gerekiyor.
- Parka giren çocukların velilerinden giriş öncesinde bir form doldurularak bilgileri alınmalıdır. Oluşabilecek kampanyalarda da bilgi vermek açısından, bu son derece önemlidir.
- Çocukları teslim ederken, ilk size teslim eden veliye vermeniz gerekir. Kimlik kontrolü yapmayı kesinlikle unutmayın.
- Süresi biten ve velisi henüz gelmeyen çocukların gözetimi, parkur dışında mutlaka yapılmalıdır.
- Çocuk oyun parklarında her ihtimale karşı ilk yardım malzemesi bulundurulmalı ve personel bu konuda eğitilmelidir.
Çocuk oyun parklarının zeminleri yumuşak olmalı ki çocuklar zarar görmesin. Son zamanlarda çim halılar çocuk parklarında kullanılmaya başlanmıştır. Oyun parkına çok güzel bir görüntü kattığı gibi, sağlık açısından da bir sorun teşkil etmez. Kaliteli alınan çim halılar hem uzun ömürlü, hem de temizlemesi oldukça kolay ürünlerdir. Sizde çocuk oyun parkı zemini yaptıracaksanız, işini bilen doğru bir firmayla çalışmalısınız.
Integral Spor: integralspor.com.tr