Plastik çim, genel tanımıyla petrolden yapılmış ve doğal çim yerine kullanılan sentetik çim olarak karşımıza çıkar. Petrol, doğal çime göre çok sayıda avantajı olan plastik çim halı oluşturmak için kullanılır. Teknik olarak genellikle dokunan ve granüllerle yüklenen polietilen şeritlerden yapılmıştır.
Plastik Çim Nedir?
Bu soruya cevap verilirken en önemli faydası da vurgulanmalıdır; plastik çim halı, insan sağlığını hiçbir şekilde etkilemeyen kimyasal maddelerle üretilmiş ve bu özelliğinden dolayı hem çevreye zararsızdır hem de kullanışlı bir üründür. Sporcuların performansı bundan yararlanır. Suni çim maliyetleri ile ilgili tüm soruları gönderinin diğer bölümünde ele alacağız. Suni çim orijinalliğini kaybetmeden 8-10 yıl kullanılabilir ve aşınmaya karşı doğal çime göre daha dayanıklıdır. Doğal çim, hava koşulları olumsuz etkilendiği için doğal görünümünü bir yıl boyunca koruyamaz. Aksine plastik çim (yapay çim) hava koşullarından etkilenmediği ve ilk günkü görünümünü bir yıl boyunca koruduğu için çevre dostu bir üründür.
Suni çim döşeme, diğer suni çimlerde olduğu gibi gerçek çim ekiminin yapılamadığı veya bakımının pahalı olduğu yerler için yapılır. Daha sonra bunlar daha uzun süre dayanan bileşiklerle güçlendirilir. Üç bileşen bir bütün olarak sentetik çimi oluşturur. Bunlar sentetik çim ipi, dokuma temel kumaşı ve destek malzemesi olarak bilinir. Tipik olarak 4 metre eninde ve 25 metre uzunluğundaki özel dokuma makinelerinde yapılırlar. Doğal çimin dayanıklılığı ve görünümünü koruması söz konusu olduğunda, sentetik çimler kullanıcılarına oldukça iyi hizmet vermektedir.
Plastik Çim Nerede Kullanılır?
Başta spor sahaları olmak üzere bahçe, çatı, balkon ve teras düzenlemelerinde kullanılan, sentetik elyaflardan oluşan suni çim evlerimizde giderek yaygınlaşıyor. Çeşitli sektörlerde de yine plastik çim kullanıma sahiptir. Plastik çim üreticileri tarafından oluşturulan modern plastik çim, renk atması, erime ve yüzey deformasyonu gibi olumsuz çevre koşullarına dayanıklıdır. Ayrıca yağmur, kar, don, kasırga ve güneşe maruz kalma gibi olumsuz hava koşullarından da etkilenmez. Plastik çim; kimyasal ve agrokimyasal böcek ilaçları, istenmeyen haşerelere karşı yerleşik bir savunma mekanizmasına sahiptir. Yapay duvar çimi, sağlam malzeme bileşimi nedeniyle genellikle bahçe düzenlemelerinde, bina giydirmelerinde, balkon, teras ve çatılarda tercih edilmektedir.
Plastik Çim Halı Faydaları Nelerdir?
Plastik çim kullanımının çeşitli faydaları vardır. Bunu aktarırken gerçek çim ile karşılaştırmalar yaparak ilerlemeniz daha etkili olacaktır. Doğal çimin güneşte renk değişimleri, yağmur yağdığında su birikmesi, uzama, çukur oluşumu ve kayganlığın artması gibi çeşitli olumsuz etkileri vardır. Doğal çimler sık ve pahalı bakım gerektirir. Suni çim daha az bakım gerektirir ve gerçek çimden daha ucuzdur. Futbol sahaları, tenis kortları, oteller, yürüyüş parkurları gibi yoğun kullanılan alanlarda kullanıcıların rahatlığı için alt kısmı dolgu, üst kısmı polietilen ve polipropilen elyaflarla işlenerek sentetik çim elde edilmektedir. Şu anda suni çimi en yüksek kalite oranıyla üreten ve müşterilerine çeşitlilik sağlayan suni çim üreticisi olan firmamız, doğal çimin faydalarının üzerinde verime ulaşıyor.
Doğal çim, yağmur ve güneş ışığı gibi hava koşullarından önemli ölçüde etkilenir. Aksine plastik çim halı doğa olaylarına karşı daha dirençlidir ve daha uzun ömürlüdür. Özellikle futbol sahalarında günde üç saat doğal çim kullanımı mümkündür. Ancak suni çim mümkün olan en yüksek kalite standartlarında yapıldığından hem yaz hem de kış aylarında yoğun bir şekilde kullanılabilir. Suni çim üreticisi firmamız, kullanım alanına göre ürünlerine özellikler ekleyerek müşterilerine istedikleri performansı sunmaktadır.
Bahçeye Plastik Çim Döşemesi
Bahçeye plastik çim halı döşemek için düz bir yüzey gereklidir. Bu zemin beton, asfalt veya topraktan yapılabilir. Bir bahçeye plastik çim halı döşenirken kullanılacak en iyi malzeme betondur çünkü toprak çökebilir. Uygulama yapılacak bölgenin uzun süreli konforunu ve sağlığını korumak için uygulamadan önce tüm organik maddeleri ortadan kaldırmanızı tavsiye ederiz.
Zorunlu olmamakla birlikte bu, uzun süreli kullanımı artırmak için tamamlanması gereken bir adımdır. Uygulama, bir bahçeye suni çim halı serilmesi sürecindeki ikinci aşamadır. Zemin seçimi yapıldıktan sonra keçenin üzerine plastik çim serilir. Daha sonra polyester bant, yapıştırma işlemini başlatmak için yapıştırma yerlerine uygulanır. Çim halılar, plastik çimin birleşim yerlerine PU bazlı iki bileşenli yapıştırıcı dökülerek birbirine bağlanır.
Plastik çimler hakkında detaylı bilgi ve uzmanlarımızla görüşmek için 0 (212) 678 13 13 numaralı telefonumuzu arayarak bizden her zaman destek alabilirsiniz.